Sövény nyírás

Kertünkben a gondosan nyírt, ápolt sövény, egy laikus látogatónak is feltűnik. A nyírással a sövényt igényünk és ízlésünk szerint formálhatjuk, és a rendszeres törődés látható eredményt hoz: egyenletesen sűrű lombozatot.

Sövénynyírás

A tavaszi és őszi sövényvágás nem csak formázza a növényt, de tavasszal a növekedést serkenti, ősszel pedig felkészíti a téli időszakra.

Vágással, akár kerítést helyettesítő zöld falat is képezhetünk, így kertünket kíváncsi szemek elől rejtjük el. Bár egy sövénykerítéssel, sokkal több a gond és a munka, mint egy betonfallal, mégis érdemes vele foglalkozni, hiszen egy élő, lélegző zöld felületet kapunk cserébe, ami meghálálja a törődést.

Kertszobrászati munkák közé tartozik a növények alakra, formára vágása. Egyedi sövények, bokrok esetén, gömb, tojás, gúla vagy igény szerint bármilyen más formát nyírunk, a lehetőségeknek csak a fantázia szab határt.

Ha velünk szeretné sövényét stílusos formára vágatni, elképzeléseit szem előtt tartva, rövid határidővel, professzionális gépekkel állunk rendelkezésére.

Tudta?
A magasabb növények oldalfalát enyhén befele döntve nyírjuk, hogy az alsó részeket is egyformán érje a fény, így a növény megmenekül a felkopaszodástól.
Sövénynyírás 1
Sövénynyírás 2
Sövénynyírás 3

Látogatásaink során mind metszéskor, mind sövényvágáskor fertőtlenítjük a gépeket, szerszámokat ezzel megakadályozva az esetleges fertőzések, kórokozók terjedését.

Ingyenes kiszállást és 10% kedvezményt biztosítunk a sövény nyírás árából:
Budapest: II., III., XII. kerület, Hidegkút, Hűvösvölgy, Pest megye: Nagykovácsi, Solymár, Üröm