Kerti világítás

Mikor a napok rövidülnek, a sötétség hamarabb beszorít minket az udvarról vagy a teraszról. A kültéri világítás meghosszabbítja a nappalokat és a kert új arcát mutatja.

Mint a legtöbb esetben, a kertilámpa telepítést is gondos tervezés előzi meg. Felmérjük az igényeket, és a leggyakrabban használt helyszínekre fektetjük a hangsúlyt.

Kerti világítás

A késő esti órákban kellemes látványt, hangulatot biztosít egy-egy fénypont, amely segít bennünket a tájékozódásban, kiemeli környezetéből a növényzet egy részét. A szakszerű megoldások nem zavarják a szomszédokat, nem világítanak csak úgy a semmibe, és nem fogyasztják fölöslegesen a villamos energiát.

Ha támfalba, oldalfalba építjük be a lámpatesteket, a legjobb ha azok "aszimetrikusan tükrösek", így fényüket csak a járófelületre sugározzák, és nem az ott elhaladók szemébe világítanak.

Az útmenti világítótestek segítik a közlekedésünket, végigkísérnek utunkon anélkül, hogy a szemünkbe világítanának.

Talajba süllyesztett fényekkel a cserjékre vagy fák lombkoronájára reflektálhatunk, falaknál súroló fényhatást érhetünk el.

A falra rögzített, falba és burkolatba süllyesztett lámpák súroló fénnyel kiemelik a burkolat textúráját.

Felfelé irányuló irányfényekkel építészeti elemeket, oszlopokat, szolitereket és egyéb kerti elemeket lehet látványosan kiemelni.

Víz alatti lámpákkal a víz alatti élet, növények sziklák látványosságait elénk tárva a tavak, a kert csillogó ékszereivé válnak.

Nem elhanyagolható szempont hogy a kültéri lámpatestekben lévő halogén vagy Led izzók fogyasztása minimális egy hagyományos izzóhoz képest. Tovább fokozható a rendszer energia optimalizálása, ha azt időzítővel esetleg mozgásérzékelővel látjuk el.

Tudta, hogy...
a kivilágított kertek és családi házak bizonyítottan csökkentik a rablók betörési kedvét, ezáltal a kültéri világítás növelheti az ott lakók biztonságérzetét.
Kerti világítás 1
Kerti világítás 2
Kerti világítás 3

Ingyenes kiszállást és 10% kedvezményt biztosítunk a kerti világítás kialakítás árából:
Budapest: II., III., XII. kerület, Hidegkút, Hűvösvölgy, Pest megye: Nagykovácsi, Solymár, Üröm