Fakivágás, fa ápolás

Bizonyos esetekben elkerülhetetlené válik egy-egy fa kivágása. Ha helyét túlnőtte, gyökerei épület alapzatot, járdát vagy egyéb burkolatot veszélyeztethet, esetleg lombkoronájával elektromos vezetékbe akadhat.

Fakivágás

Az elöregedett, kiszáradó vagy korhadó félben lévő fák is balesetveszélyesek, ezért irányított döntéssel, vagy alpintechnikával távolítjuk el azokat.

A helyszíni körülményeket figyelembe véve, a legideálisabb módszert választjuk, ezzel időt takarítunk, és csökkentjük a költségeket.

Munkánk végeztével a keletkezett faanyagot elszállítjuk, vagy igény szerint mozgatható darabokra, esetleg tűzifa méretre aprítjuk.

Fakivágás irányított döntéssel

Minden szempontból a legkedvezőbb módszer, megfelelő vágási technikával az ideális irányba döntve, mászás nélkül, viszonylag rövid idő alatt kivitelezhető.

Fakivágás alpintechnikával

A legnagyobb odafigyelést, és körültekintést igénylő módszer, azon területeken ahol hely hiányában, a döntés nem lehetséges. Hegymászók által használt technikával kisebb darabokra vágva "aprítjuk" a fát a lombkoronától a törzs alsó részéig.

Fa gondozási tevékenységünk része a vihar utáni fa-károk elhárítása, az alpinechnikás faápolás, az ifjítás és lombkorona alakítás.

A fakivágás és egyéb telek vagy kert tisztítási munkák során felgyülemlett zöldhulladékot,(gallyak, ágak, levágott lomb, a törzs részei) az erre kijelölt zöldhulladék telepekre szállítjuk.

Minden esetben díjtalan és alapos felméréssel biztosítjuk, hogy a munka valós méreteihez igazítjuk árainkat, így nem érhetik meglepetések.

fa ápolás 1
fa ápolás 2
fa ápolás 3

Ingyenes kiszállást és 10% kedvezményt biztosítunk a fakivágás, fa ápolás árából:
Budapest: II., III., XII. kerület, Hidegkút, Hűvösvölgy, Pest megye: Nagykovácsi, Solymár, Üröm