Vakondháló lerakás, telepítés

A vakond elleni védekezésnek számos hagyományos módszere ismert, amelyeknek egy része működőképesnek bizonyulhat, ám a védekezés legbiztosabb módszere, ha a táplálék után fúró állatot fizikailag akadályozzuk meg abban, hogy a járataiban felhalmozódott földet a felszínre túrja.

Vakondháló

Ha a vakondot nem korlátozza semmi, hogy a pázsitot megközelitse, az ellene való védekezés ugyanolyan rendszeres tevékenységgé válhat, mint a fűnyírás, a gyomlálás, vagy az öntözés.

Tudható, hogy rendkívül alkalmazkodó, kitartó és szívós állat. Gyakorlatilag láthatatlan, ezért az emberrel szemben nagy helyzeti előnyben van. Csak tevékenysége nyomait, következményeit észleljük, a föld alatt nem tudhatjuk merre jár, és hol húzódnak járatai. Tapasztalataink alapján a vegyi anyagok, füstölőszerek, vagy csapdák, riasztók alkalmazása nem hozzák a kívánt eredményt.


Tippek és legendák helyett végleges megoldást kínálunk!


A vakondháló rendkívül egyszerűen és gyorsan telepíthető, költségei pedig eltörpülnek az utólagos, gyakran évekig tartó vadászat költségeihez képest.
A megoldás lényege, hogy a vakondot egy erre a célra gyártott, erős műanyag háló segítségével elzárjuk azoktól a kerti felületektől, melyeket védeni szeretnénk, így megóvjuk azokat a földtúrásoktól és az állat is életben marad.

A vakondháló legnagyobb előnyei:

  • Humánus megoldás, mivel a vakond védett állat.
  • Költséghatékony. Végleges, garantált megoldás a vakondtúrással szemben.
  • Nem befolyásolja a növények vagy a pázsit fejlődését, épségét.
  • Könnyen és gyorsan fektethető
  • Nagy előnye hogy közvetlenül a gyepszőnyeg alá is beépíthető
  • A háló fektetése után megnő a pázsit terhelhetősége

Tudta, hogy...
a vakond territóriuma elérheti a 600-800m2-t is, ha terjeszkedését nem akadályozzák szomszéd vakondok, vagy akadályok. Járatainak számát és hosszúságát évről-évre nőveli, ezért egy 600m2-es területen akár 50-60 vakondtúrás is fellelhető, ami általában mindössze egyetlen példánytól származik.
Vakondháló 1
Vakondháló 2
Vakondháló 3

Ingyenes kiszállást és 10% kedvezményt biztosítunk a vakondháló telepítés árából:
Budapest: II., III., XII. kerület, Hidegkút, Hűvösvölgy, Pest megye: Nagykovácsi, Solymár, Üröm